Hozzávalók:
(4 személyre)
70 dkg sertéshús (jó, ha nem túl sovány)
1 1/2 kg hordós káposzta
1/4 kg sertéssír
1 nagy fej hagyma
1 nagy fej fokhagyma
bors, só, ételízesítő
(1-2 piros hegyes paprika)
A káposztát kicsavarom, ha nagyon savanyú, kicsit kimosom, a levét félreteszem, és kevés vízzel, vagy lével odateszem lassan párolódni. A sertéshúst feldarabolom, és a felmelegített zsíron a hagymával, fokhagymával és a fűszerekkel fokhagymás sültet készítek, amit az elején kevés vízzel előbb párolok, majd mikor puha a hús, lesütöm, kissé megpirítok. Jó sok fokhagymát használjunk, mert a káposztát is ez fogja fűszerezni.
Amikor a hús kész, kiszedem a zsírból, és a zsiradékra teszem a félig párolódott hordós káposztát, hegyes paprikát, és gyakori kevergetés mellett ezt is puhára, kissé pirítottra párolom, sütöm. Akkor jó, ha puha, de szálas marad a káposzta, és a színe megbarnul kissé, és itt ott pirult.
A kész ételt tálaló edénybe szedem, tetejére elosztom a sült hús darabokat. Friss kenyérrel kínálom.