Naprakész információk és hírek az online világban!

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 nagyobb csirkemell, (de lehet combból vagy aprólékból is)
2 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb gyökér
kis karalábé
kis zellergumó
1-2 szál zellerlevél
1 nagyobb hagyma
1 cikk fokhagyma
1 kanál zsír (olajjal helyettesíthető)
só, ételízesítő
1 mokkáskanál bors
1 púpos mokkáskanál pirospaprika
1 evőkanál szárított tárkony (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
1 evőkanák liszt
2 dl tejföl
1dl tejszín (elhagyható)
1 citrom

Tárkonyos csirkeragu leves recept

A megmosott aprólékot a durvára darabolt zöldségekkel, borssal, sóval és ételízesítővel puhára főzőm, annyi vízzel, amennyi ellepi (szükség esetén a vizet főzés közben pótolom.) Ha kész, a húsdarabokat kiszedem, és a visszamaradt zöldségeket felengedem meleg vízzel, utánafűszerezem ételízesítővel, belemorzsolom a szárított tárkonyt, és még kb. 10 percig lassan főzöm. Ezalatt a zsiradékból és a lisztből világos rántást készítek, a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát, majd mikor kicsit meghűlt kevés hideg vízzel felengedem, és elkeverem., majd hozzáadom a leveshez. Ezután keverem bele a simára habart tejfölt is, és pár percre összefőzöm, majd visszahelyezem bele a főtt, felkockázott csirkemellet is. (Ha csirkecombból van, akkor a combokat kettévágva, ha aprólékból, akkor a húst lefejtem, és csontja bőre nélkül teszem a levesbe vissza.)
A leves csak gazdagabb, ha karfiolt és borsót, netán brokkolit is főzünk bele. A levesestálba szedett ételt apróra vágott friss tárkonnyal, vagy tárkonylevéllel díszítem, kistányéron karikára vágott citromot teszek az asztalra.