Naprakész információk és hírek az online világban!

Hozzávalók:
(4 személyre)

Étvágy szerinti mennyiségű nem friss zsemle
4-5 tojás
Kb. 1/2 l tej
Liszt
Cukor ízlés szerint
Csipet só
Porcukor, vagy vaníliás cukor
Szükség szerint lekvár, vagy dzsem
Olaj a sütéshez

Bundás zsemle recept

A szikkadt, másnapos zsemléket felszeletelem, egy tálba édes tejet készítek, csipetnyi sóval, egy másik edényben felverem a tojásokat, picit sózom, és odakészítem a lisztet is egy edényben. Az olajat közepesen felforrósítom, eközben a zsemleszeleteket sorban, egymás után egy pillanatra az édes tejbe mártom (vigyázva, hogy el ne áztassam) majd a lisztbe, és a tojásba, és azonnal az olajba. Rövid ideig kell sütni, pirosra mindkét oldalát. Vigyázni kell, hogy a zsemlék csak épp egy pillanatra legyenek az édes tejbe mártva, így a sütés után a belseje olyan lesz, mintha valami finom édes töltelékkel lenne töltve.
Ha mindet kisütöttem, porcukorral, vagy vaníliás cukorral meghintem. Lehet mellé lekvárt, vagy dzsemet adni az asztalra. Ha reggeliként adom, akkor tejet kínálok mellé, de kiadós leves mellé második fogásnak, vagy desszertnek is megfelel.